SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Zeleninový quiche

Přidáno: 25.11.2022 9:00.00 Počet shlédnutí: 1492

25 Listopad 2022

Slaný koláč je ve světě oblíbený především díky velmi rychlé přípravě a výborné chuti. Navíc ingredience si volíte samy, podle chuti. My jsme v receptu na tuto francouzskou lahůdku použili různé druhy zeleniny, ale přidat můžete samozřejmě také třeba mleté maso. Vyzkoušejte si s námi zeleninový quiche.

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Máte doma velké množství zeleniny a nevíte co s ní? Zeleninový quiche (foneticky kiš) je pro Vás tedy ideální volbou. Není třeba hodiny stát u sporáku a abyste si mohli pochutnat na něčem dobrém. Quiche je tradiční francouzský druh slaného koláče, jehož příprava je velmi jednoduchá a výsledek je nesmírně chutný. Navíc se slaný koláč může použít jako předkrm nebo jej můžete podávat jako lehkou a chutnou večeři.

Potřebujeme:

- 2 větší brambory,
- 70 g mandlové mouky,
- ¼ hrníčku plnotučného mléka,
- 1 lžíce olivového oleje,
- hrst nakrájené zelené papriky,
- hrst nakrájené žluté papriky,
- hrst nakrájené červené papriky,
- 2 hrníčky oloupaných a nakrájených žampionů,
- sůl a pepř podle chuti,
- 70 g sýru Gorgonzola,
- 4 vejce,
- 1 hrnek smetany ke šlehání,
- 1 hrnek nasekaného baby špenátu,
- větvička tymiánu

V prvním kroku si připravíme korpus na slaný koláč, který se skládá ze zemiakové kaše. Oloupané zemiaky dáme uvařit doměkka (cca 20 minut ve vroucí vodě). Po uvaření je rozmačkáme, přilijeme horké mléko, osolíme a připravíme bramborovou kaši. Do kaše postupně přisypeme mandlovou mouku a všechny suroviny pěkně propojíme, aby vznikla kompaktní směs. Předehřejeme si troubu na 175°C a formu na koláč si vymažeme olejem. Do vymazané formy dáme připravenou směs a rozprostřeme ji po celém dně a na stěny formy, abychom si vytvořili základ na quiche. Takto připravený korpus dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut. Upečený korpus necháme chvíli vychladnout a prozatím si nakrájíme papriky. Na odstátý korpus následně poklademe papriky, šampiňóny, baby špenát, gorgonzolu a posypeme lístečky tymiánu. V hlubší nádobě rozmícháme vejce, přidáme k nim smetanu, osolíme, okořeníme a směs opatrně vlijeme na připravený základ quiche. Vložíme opět do trouby na 30-40 minut a před servírováním necháme pořádně vychladnout.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

mom