Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai
Přidáno: 19.8.2022 9:00.00 Počet shlédnutí: 2687
19 Srpen 2022
Patříte mezi milovníky pikantního jídla a nebojíte se vyzkoušet něco ostřejšího? Thajská kuchyně je plná jídel, která jsou přirozeně bezlepková. Mezi taková jídla patří i polévka Tom Kha Gai. Pokud rádi experimentujete a holdujete pikantním jídlam thajská kuřecí polévka je pro Vás ideální volbou! Touto polévkou skvěle zakončíte letošní tropické léto.
Thajská kuřecí polévka Tom Kha Gai
Patříte mezi milovníky pikantního jídla a nebojíte se vyzkoušet něco ostřejšího? Thajská kuchyně je plná jídel, která jsou přirozeně bezlepková. Mezi taková jídla patří i polévka Tom Kha Gai. Pokud rádi experimentujete a holdujete pikantním jídlam thajská kuřecí polévka je pro Vás ideální volbou! Touto polévkou skvěle zakončíte letošní tropické léto.
Potřebujeme:
- 2 středně velké kuřecí prsní řízky
- 1 lžíci kokosového oleje
- 1 šalotku
- 3 stroužky česneku
- ½ červené chilli papričky
- ½ jalapenos papričky
- 2 cm najemno nakrájeného zázvoru
- 2 lžíce žluté kari pasty
- 2 lžíce citrónové trávy
- 2 hrníčky kuřecího vývaru
- 800 ml kokosového mléka
- 150 g baby žampionů (nemusíme loupat)
- 2 lžíce kokosového nebo třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 2 jarní cibulky
- čerstvý koriandr na ozdobu
Ve větším hrnci rozehřejeme kokosový olej. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek, zázvor, citrónovou trávu, na kolečka nakrájené papričky (chilli i jalapenos) a nakonec kari pastu. Všechny ingredience pořádně promícháme a smažíme cca 5 minut. Směs zalijeme kuřecím vývarem, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, přivedeme k varu a vaříme přibližně dalších 30 minut do změknutí kuřecího masa. Na závěr do hrnce přidáme kokosové mléko, nakrájené žampiony, rybí omáčku, cukr, limetkovou šťávu a povaříme dalších 5 minut. Polévku servíruje horkou, ozdobenou nakrájenou jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.