SK CZ

  • Otvorenie e-shopu január

Svěží losos se šalvějí a citronem

Přidáno: 4.7.2022 13:24.43 Počet shlédnutí: 438

04 Červenec 2022

K přípravě oblíbeného lososa často používáme různé bylinky. Vyzkoušeli Jste již kombinaci šalvěje a citronu? Výborně se hodí k této delikátní rybce bez kostí. Jako přílohu jsme tentokrát vybrali bezlepkové ňoky, které zvládne připravit opravdu každý.

Svěží losos se šalvějí a citronem

Svěží losos se šalvějí a citronem

Losos je v našich zeměpisných šířkách velmi oblíbenou rybou. Nejen kvůli jeho chuti a jednoduché přípravě, ale také kvůli faktu, že neobsahuje žádné kosti. Při jeho konzumaci se tedy nemusíte obávat, že narazíte na co i len malinké kostičky. Ve světě existuje několik druhů lososů a také velké množství receptů, jak připravit tuto delikátní rybu. Pokud jste ještě nevyzkoušeli kombinaci šalvěje a citronu s lososem, určitě doporučujeme. Jednoduchá a rychlá příprava zaručí, lehké a chutné jídlo, ideální jako letní oběd.

Potřebujeme:

- 4 filety z lososa s kůží
- 1 lžička řepkového oleje
- 3 lžíce změklého masla
- 8 lístků šalvěje
- 2 šalotky
- šťáva z poloviny citronu
- nakrájený citron na ozdobu
- sůl
- pepř
Na bezlepkové ňoky:
- 1 kg nemoučných brambor
- 250 g ryžové krupičky
- 50 g kukuřičné krupice
- 100 g mouky
- sůl
- parmazán (volitelné)

Začneme netradičně, přípravou přílohy, která se připravuje podstatně déle než losos. Brambory uvaříme, pozor však, aby nebyly rozvařené. Nastrouháme je najemno, přidáme krupice, mouku, chceme-li ochutit, můžeme přidat trochu parmazánu, přisolíme a smícháním vytvoříme kompaktní těsto. Desku posypeme trochou mouky a vyválíme válečky, nožem odkrajujeme kousky a vidličkou vymačkáme vzorek. Vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 1-2 minuty, dokud nevyplavou na povrch. Příloha je hotová. Pustíme se na přípravu ryby. Na teflonové pánvi na 2 lžících masla osmahneme nakrájenou šalotku, přidáme 4 natrhané lístky šalvěje a uvařené ňoky. Na pánvi restujeme dozlatova a následně stáhneme ze sporáku a odložíme stranou do nádoby. Filety lososa osušíme papírovou utěrkou, osolíme a okoříme z obou stran. Na pánvi od ňoků rozehřejeme olej se zbylým maslem. Orestujeme zbylou natrhanou šalvějí a položíme na pánev filety kůží dolů. Pečeme zhruba 5 – 7 minut, kůži kontrolujeme aby neshořela. Filety obrátíme a pečeme dalších 5 minut. Ke konci pečení přelijeme citrónovou šťávou. Filety servírujeme s bezlepkovými ňoky s máslem a šalvějí a ozdobené plátky citronu.

 

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

mom