• Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Sekce "Akční nabídka"
  • Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Sekce "Akční nabídka"
  • Předchozí
  • Další

Meruňková zmrzlina

Přidáno: 10.6.2022 8:00.00 Počet shlédnutí: 3458

10 Červen 2022

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou opět pěkně zatočili. Řeč je o meruňkách. Ovoce, které již svojí veselou oranžovou barvou dokáže povzbudit náladu. A nejde jen o barvu, meruňky jsou plné látek, jako je niacin, kyselina listová, kyselina pantotenová atd., které příznivě ovlivňují naše nervy, působí proti depresi či zlepšují imunitu. Jak si naplno užít meruňkovou sezónu? Ideálním osvěžením v těchto horkých dnech je jednoznačně zmrzlina!

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina s mátou

Už jsou tady a je jich všude plno, i když jarní mrazíky s letošní úrodou opět pěkně zatočili. Řeč je o meruňkách. Ovoce, které již svojí veselou oranžovou barvou dokáže povzbudit náladu. A nejde jen o barvu, meruňky jsou plné látek, jako je niacin, kyselina listová, kyselina pantotenová atd., které příznivě ovlivňují naše nervy, působí proti depresi či zlepšují imunitu. Jak si naplno užít meruňkovou sezónu? Ideálním osvěžením v těchto horkých dnech je jednoznačně zmrzlina!

Potřebujeme:

- 300 g sladkých vyzrálých meruněk
- 4 lžíce krupicového cukru
- 250 g jemného tvarohu
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 200 g 33 % smetany ke šlehání
- několik lístků máty na ozdobu

Meruňky opláchneme, překrojíme, zbavíme pecek a posypeme krupicovým cukrem. Takto připravené a nakrájené meruňky vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka. V misce smícháme tvaroh spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs promícháme mixérem a můžeme ji zředit trochou mléka, pokud se nám zdá příliš hustá. Vychlazenou smetanu vyšleháme do tuha a po lžících zapracujeme do tvarohu. Následně smetanovo - tvarohovou hmotu promícháme s rozmixovanými meruňkami. Takto připravenou směs naplníme buď do formiček na zmrzlinu, máme-li je k dispozici, nebo hmotu vylijeme v tenké vrstvě na plech. Vložíme do mrazničky a necháme přibližně 2–3 hodiny mrazit do úplného ztuhnutí. Asi 10 minut před podáváním vybereme zmrzlinu z mrazničky, aby trochu povolila. Zmrzlinu servírujeme s lístky máty a kousky meruněk.

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení

mom