Malinové tartaletky bez lepku
Přidáno: 12.5.2023 9:00.00 Počet shlédnutí: 1153
12 Květen 2023
Objevte sladké pokušení, které vás dostane! Malinové bezlepkové tartaletky jsou jednoduché na přípravu a hodí se pro každou příležitost. Jemné a křehké těsto doplňují maliny s osvěžující chutí, které vás okouzlí už pro první zakousnutí. Jsou ideální jako rychlý dezert nebo pro dokonalou oslavu, která zanechá nezapomenutelné dojmy. Zkuste tento jednoduchý bezlepkový dezert, věříme, že vám bude chutnat.
Malinové tartaletky
Maliny jsou velmi oblíbeným ovocem, které lze dostat na pultech obchodních řetězců celoročně. Nahradit je však můžete jakýmkoli ovocem, které máte rádi. Dnes maliny spojíme s pudinkem a vzniknou nám slavné tartaletky. Při tomto receptu tedy budeme potřebovat formičky na tartaletky, aby se nám korpus pěkně upekl. Ještě jste tartaletky bez lepku nezkoušeli? Nevadí, postup je velmi jednoduchý. Pusťme se do toho!
Potřebujeme:
na těsto:
- 1 ¼ hrníčku bezlepkové mouky,
- 1 lžičku xantanové gumy,
- 1/3 hrníčku krupicového cukru,
- špetku soli,
- ½ hrníčku nakrájeného másla,
- 1 vejce velikosti L,
- 4 - 5 formiček na tartaletky
na vanilkový pudink:
- 1/3 hrníčku krupicového cukru,
- 2 lžíce kukuřičného škrobu,
- 4 vaječné žloutky vajec velikosti M,
- 2 lžičky vanilkového extraktu,
- 1/3 hrníčku mléka 3,5 %
na ozdobu:
- 2 - 3 hrsti malin,
- moučkový cukr
V prvním kroku si připravíme těsto na tartaletky. Ve větší misce smícháme sypké suroviny mouku, cukr, sůl a následně ke směsi přidáme tekuté suroviny vejce s máslem a vypracujeme hladké těsto. Takto připravené těsto vmáčkneme do formiček na tartaletky a dno propícháme několikrát vidličkou, aby se při pečení nenafukovalo. Vyformované tartaletky vložíme do trouby předehřáté na 180 ° C a pečeme dozlatova zhruba 12 - 15 minut. Když jsou tartaletky upečené necháme je pořádně vychladnout. Během chladnutí tartaletek si připravíme pudink, protože i ten je třeba vychladit. V menším hrnci na středním ohni smícháme mléko s vanilkovým extraktem a necháme přejít varem. Potom plamen ztišíme, vmícháme do směsi vaječné žloutky, cukr, škrob a směs mícháme až do zhoustnutí. Na závěr hotový pudink přiklopíme pokličkou a necháme vychladnout. Po vychladnutí můžeme plnit tartaletky, které opatřeně vyjmeme z formiček. Puding si vložíme ideálně do zdobícího sáčku, ale pokud nemáme klidně plníme lžičkou. Všechny tartaletky naplníme pudinkem a ozdobíme povrch malinami s moučkovým cukrem.