Kapr v citronové strouhance
Přidáno: 17.12.2021 8:30.00 Počet shlédnutí: 423
17 Prosinec 2021
Pokud přemýšlíte, jak trochu ozvláštnit tradiční vánoční večeři, máme pro Vás super tip na přípravu vánočního kapra. Náš citrónový kapr Vám bude zaručeně vonět i chutnat. Dobrou chuť!
Kapr v citronové strouhance
Pokud přemýšlíte, jak trochu ozvláštnit tradiční vánoční večeři, máme pro Vás super tip na přípravu vánočního kapra. Náš citrónový kapr Vám bude zaručeně vonět i chutnat. Dobrou chuť!
Potřebujeme:
- 1 vypitvaného kapra
- 2 - 3 lžíce olivového oleje
- sůl podle potřeby
- 500 g bezlepkového chlebíku Vitacelia (pro přípravu strouhanky), pokud chcete proces přípravy urychlit, můžete použít i hotovou bezlepkovou strouhanku Vitacelia
- velkou hrst petržele
- 1 citron
- 150 g bezlepkové mouky
- 2 vejce
- trochu mléka
- rozpuštěné máslo nebo olej na smažení
Kapra omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší filety. V místě, kde na boku končí žebra, se nachází kus kapřího masa bez kostí, ze kterého můžeme udělat speciální porce pro děti. Jednotlivé porce osolíme, potřeme olivovým olejem a uložíme na noc do chladničky. Plátky bezlepkového chleba usušíme v troubě nebo sendvičovači a následně rozmixujeme. Můžeme použít i již připravenou strouhanku Vitacelia a tento krok nám odpadne. Vzniklou strouhanku promícháme s nasekanou petrželkou a najemno nastrouhanou kůrou z 1 citronu. Jednotlivé filety kapra z obou stran obalíme v bezlepkové mouce, ve vejcích rozšlehaných s trochou mléka a nakonec v ochucené strouhance. Uděláme klasický trojobal, přičemž zbytečně filety nemačkáme, obalujeme lehce a přebytečnou strouhanku oklepeme. Obal tak zůstane nadýchaný. V nepřilnavé pánvi rozpálíme větší množství rozpuštěného másla nebo oleje a vložíme obalené filety z kapra. Smažíme na středním ohni po obou stranách dozlatova.
Náš tip: díky oleji maso ztratí typickou kapří chuť a malé kostičky změknou.