Dýňová polévka
Přidáno: 8.11.2021 10:15.00 Počet shlédnutí: 423
08 Listopad 2021
Připravte si podzimní dýňovou polévku za 15 minut! Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky Vám nezabere mnoho času a výsledek je fantastický. Ideální polévka na zahřáté během sychravých podzimních dnů.
Dýňová polévka
Připravte si podzimní dýňovou polévku za 15 minut! Jednoduchá příprava oblíbené dýňové polévky Vám nezabere mnoho času a výsledek je fantastický. Ideální polévka na zahřáté během sychravých podzimních dnů.
Potřebujeme:
- 750 g dýně (máslová nebo hokaido)
- 30 g másla
- 100 g šalotky
- 1 stroužek česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g smetany
- sůl a pepř
- bezlepkové pečivo
Dýni zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Ve větším hrnci si při nižší teplotě na másle osmahneme šalotku, přidejte česnek nakrájený na plátky nebo prolisovaný a dýni. Za občasného protřesení opékáme suroviny přibližně 7 - 10 minut. Hrnec zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme, dokud není dýně měkká a následně vše rozmixujeme dohladka. Rozmixovanou směs ještě krátce povaříme. Hrnec odstavíme z plotny a do polévky vlijeme smetanu. Aby se nám všechny suroviny pěkně spojily, polévku ještě krátce pomixujeme. Takto připravenou polévku můžeme servírovat s upečenými slunečnicovými semínky nahoře a bezlepkovým pečivem.