Domácí vaječný likér
Přidáno: 25.4.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 1049
25 Duben 2022
U vaječného likéry platí více než jinde, že kupovaný se tomu domácímu vyrovná jen stěží. Důvod je jednoduchý, u poctivých receptů se totiž používá dostatečný počet přidaných žloutků a také kvalitní alkohol. V tom našem používáme vanilkový cukr a extrakt, které se během vánočního pečení najdou v každé kuchyni. Pokud si ale chcete dopřát, doporučujeme místo extraktu použít pravý vanilkový lusk. Velký pozor dejte na alkohol. Na trhu jsou k dispozici tuzemské „rumy“ bez lepku. Pokud si nejste jisti značkou, můžete použít jiný druh alkoholu, například brandy.
Domácí vaječný likér
U vaječného likéry platí více než jinde, že kupovaný se tomu domácímu vyrovná jen stěží. Důvod je jednoduchý, u poctivých receptů se totiž používá dostatečný počet přidaných žloutků a také kvalitní alkohol. V tom našem používáme vanilkový cukr a extrakt, které se během vánočního pečení najdou v každé kuchyni. Pokud si ale chcete dopřát, doporučujeme místo extraktu použít pravý vanilkový lusk. Velký pozor dejte na alkohol. Na trhu jsou k dispozici tuzemské „rumy" bez lepku. Pokud si nejste jisti značkou, můžete použít jiný druh alkoholu, například brandy.
Potřebujeme:
- 5 žloutků
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 plechovka Salka
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 dcl rumu
Žloutky, vanilkový cukr a extrakt smícháme a vyšleháme do pěny. Směs přelijte do hrnce a necháme přejít varem. Následně snížíme teplotu plamene snižte a ke směsi přilijeme Salko a smetanu. Promícháme a necháme vychladnout. K vychlazené směsi přilijeme rum, pořádně promícháme a dáme vychladit.