Čokoládové bezlepkové cupcakes
Přidáno: 18.4.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 493
18 Duben 2022
Rozkošné cupcakes si můžete připravit kdykoli, jednoduchý hrníčkový recept zvládne opravdu každý! Lahodné mini-dortíčky s čokoládovým krémem jsou ideální sladkou tečkou pro narozeninovou párty, pohoštění pro hosty nebo jen tak na víkend. Vyzkoušejte a uvidíte jak rychle zmizí.
Čokoládové cupcakes
Rozkošné cupcakes si můžete připravit kdykoli, jednoduchý hrníčkový recept zvládne opravdu každý! Lahodné mini-dortíčky s čokoládovým krémem jsou ideální sladkou tečkou pro narozeninovou párty, pohoštění pro hosty nebo jen tak na víkend. Vyzkoušejte a uvidíte jak rychle zmizí.
Potřebujeme:
Těsto:
- ¼ hrníčku pochoutkové smetany
- ½ hrníčku podmáslí
- 2 vejce velikosti M
- 1/3 hrníčku řepkového oleje
- ¼ hrníčku horké vody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 ½ hrníčku bezlepkové mouky
- 1 lžička xantanové gumy
- 1 i 1/3 hrníčku krystalového cukru
- ¼ hrníčku hořkého kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
Krém:
- 5 bílků z vajec velikosti M
- 1 ½ hrníčku moučkového cukru
- 450 g másla pokojové teploty
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžička soli
- ½ hrníčku rozpuštěné čokolády na vaření
Troubu předehřejte na 180 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.
V prvním kroku si připravíme těsto. Ve větší míse smícháme všechny suché ingredience na těsto. V menší míse zase promícháme tekuté suroviny a to smetanu, podmáslí, 2 celá vejce, olej. Tekuté suroviny přidáme do větší mísy k suchým ingrediencím. Směs pořádně promícháme dokud nám nevznikne kompaktní vláčné těsto. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky, které naplníme připraveným těstem zhruba 1 cm pod okraj. Naplněné košíčky vložíme do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme přibližně 15 - 20 minut. Muffinky necháme při pokojové teplotě vychladnout a mezitím si připravíme krém. V menší misce smícháme bílky, cukr a sůl. Na plotnu si připravíme hrnec s vodou, kterou necháme sevřít. Jakmile bude vařící, umístíme misku s bílky na páru nad hrnec, přičemž voda se nesmí dotýkat misky. Pravidelně směs mícháme, dokud se všechen cukr nerozpustí (přibližně 5–7 minut). Směs přelijeme do vyšší nádoby a necháme vychladnout. Když je směs vychlazená začneme z ní šlehat sníh. V momentě, kdy sníh začne houstnout, přidáváme postupně po lžíci změklé máslo (pokaždé ho necháme zapracovat). Poslední přísadou je vanilkový extrakt. Jakmile je směs kompaktní, hustá az krému vytvoříme špičku, která drží, přidáme hořkou čokoládu a na menších otáčkách mixérem zapracujeme. Krémem naplníme zdobící sáček se špičkou a ozdobíme jím cupcakes.