• Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Sekce "Akční nabídka"
  • Z pohodlí domova
  • Doprava
  • Sekce "Akční nabídka"
  • Předchozí
  • Další

Bezlepková zapékaná mísa

Přidáno: 24.2.2023 9:00.00 Počet shlédnutí: 833

24 Únor 2023

Mnozí jsou zvyklí na čistě zeleninové zapékací mísy. My Vám dnes dáme tip na zapékanou mísu s hovězím masem, batáty a feta sýrem. Na své si tedy přijdou i milovníci masa i milovníci zeleniny. Recept je velmi rychlý a snadný tak pojďme na to!

Bezlepková zapékaná mísa

Bezlepková zapékaná mísa: hovězí masíčko s batáty a feta sýrem

Zapékané „rychlovky" má ráda snad každá hospodyně. Máte je rádi i vy? Pokud ano, máme pro Vás inspiraci na fantastickou bezlepkovou zapékanou mísu. Na své si tentokrát přijdou i milovníci hovězího masa, které v kombinaci s feta sýrem chutná opravdu výborně. Posuďte sami! Pojďte si s námi připravit zapékanou mísu s batáty, hovězím masem a feta sýrem.

Potřebujeme:

- 3 větší batáty,
- 1 středně velká cibule,
- 2 stroužky česneku,
- 500 g mletého hovězího masa,
- sůl a pepř podle chuti,
- 2 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 lžíce sušeného oregana,
- 250 g sýra feta,
- 100 ml polotučného mléka,
- 1 vejce,
- 120 g strouhané mozzarelly,
- 1 lžíce oleje,
- hrst lístků čerstvé bazalky

V prvním kroku si připravíme maso, které necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladničce, aby se chutě propojily. Ve větší míse smícháme mleté hovězí maso s prolisovaným česnekem, rajčatovým protlakem a oreganem. Směs dochutíme solí a pepřem, vložíme do chladničky a necháme alespoň 30 minut odpočívat. Mezitím si oloupeme batáty a nakrájíme je na tenká kolečka. Také středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zapékací mísu nebo menší plech si vymažeme olejem nebo mastí, aby se směs nepřipékla. Troubu si předehřejeme na 200 °C a můžeme začít s vrstvením. Na spodek zapékací mísy poklademe kolečka batátů, tak aby se překrývaly a nevznikaly nám mezery. Na batáty navrstvíme cca ½ masové směsi a posypeme ji cca 1/3 sýra feta a cca ½ nadrobno nakrájené cibulky. První vrstvu máme hotovou a druhou vyskládáme obdobně. Na cibulku poklademe kolečka batátů, zbylou část masové směsi, 1/3 feta sýru i zbytek cibule. Nakonec navrstvíme zbylá kolečka batátů, která posypeme feta sýrem. Nakonec v misce smícháme mléko s vejcem a přelijeme jím celou zapékací mísu. Pro vytvoření křupavé sýrové vrstvy posypeme ještě celou směs mozzarelou. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca 40 - 45 minut. V momentě, kdy se začne horní vrstva připalovat, překryjeme pekáček alobalem. Podáváme posypané lístky čerstvé bazalky.

Dobrou chuť!

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení