Bezlepková třešňová bublanina
Přidáno: 19.4.2022 7:00.00 Počet shlédnutí: 549
19 Duben 2022
Máte doma voňavé třešně přímo ze zahrádky nebo zavařené z loňského roku? Pokud ne, nezoufejte určitě se najdou chutné třešně iv obchodě. A k čemu třešně? No přece na ikonickou nedělní třešňovou bublaninu.
Bezlepková třešňová bublanina
Máte doma voňavé třešně přímo ze zahrádky nebo zavařené z loňského roku? Pokud ne, nezoufejte určitě se najdou chutné třešně iv obchodě. A k čemu třešně? No přece na ikonickou nedělní třešňovou bublaninu.
Potřebujeme:
- 400 g bezlepkové mouky
- 300 g krystalového cukru
- 4 vejce
- 130 ml mléka
- 130 ml oleje
- 1 vanilkový cukr
- ½ kypřicího prášku do pečiva
- omyté, (peckované) a usušené třešně
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zapracujeme krystalový a vanilkový cukr. Následně přidáme žloutky, mléko a olej, mícháme dokud se všechny suroviny nepropojí. Nakonec přidáme mouku s kypřicím práškem a vše spolu vyšleháme. Takto připravené těsto vylije na vymazaný a navrch poklademe vypeckované třešně. Pečeme dozlatova při teplotě 160 °C podle trouby, přibližně však 30 minut.
Zdroj: Ivaco.cz, ilustrační foto: wikimedia commons, Chmee2